0 € to 5.600.000 €

More Search Options
We found 0 results. View results
Your search results

תכנית אימונים ופיזיולוגיה של המאמץ // כתבות

כתבות נבחרות

מאמץ גופני, מצב רוח ומערכת חיסון

מתאמנים? כך המאמץ הגופני משפיע על מצב הרוח, התפקוד הקוגניטיבי ומערכת החיסון שלכם
ריצה, רכיבה, ושחייה מהווים מאמץ גופני לא קטן לגוף, אך כיצד פעילות זו משפיעה על התיאבון, התיפקוד השכלי, הבריאות הנפשית, מערכת החיסון והשינה שלנו?


פורסם ב 13.12.15 באתר shvoong.co.il |  לכתבה המלאה

כיצד להחזיק קצב ברכיבה (2) – פיזיולוגיה

כיצד להחזיק קצב בריצה ורכיבה – היבט פיזיולוגי?
אימון נכון ומדוייק יכול להוביל אותנו לתוצאות טובות ולשמור בריאותנו ובנוסף לשפר את סף חומצת החלב שלנו והמדדים הפיזיולוגים. כיצד עושים זאת ואיך מאבחנים בעיות? כתבה שנייה ואחרונה בסדרה


פורסם ב 13.10.15 באתר shvoong.co.il |  לכתבה המלאה חלק 1 | לכתבה המלאה לחלק 2

טעויות נפוצות בתזונת ספורט

תכנית אימונים כוללת 3 היבטים: אימונים, תזונה והתאוששות (שינה/מנוחה). לרוב, למתאמנים נוח יותר להשקיע מאמץ נוסף באימונים על חשבון השקעת זמן בתכנון התזונה וביצירת זמינות של אוכל. ככל שהאימונים אינטנסיביים יותר, עולה חשיבות התזונה בהשגת היעד (שיפור הביצוע הספורטיבי, הורדת אחוזי שומן) ובמניעת פגיעות. מכאן, יש לשים לב לטעויות נפוצות בתזונת ספורט:


פורסם באתר jerusalem-marathon.com |  לכתבה המלאה

התייבשות, מכת חום והיפונתרמיה

ביצוע מאמץ גופני בתנאי אקלים קשים ועומס חום כבד חושפים את המשתתפים לשלוש סכנות עיקריות: התייבשות (דהידרציה), מכת חום, ו"הרעלת מים" בגין שתיית יתר.


פורסם באתר tlvmarathon.co.il |  לכתבה המלאה

סמים והישגים ספורטיביים

עם סיום אולימפיאדת בייג’ין לא יוצאת לי מהראש התמונה של אוסטיין בולט מסיים את ריצת ה- 100 מטרים ויותר מהתוצאה המרשימה של 9.69 שניות אני לא נרגעת מכך שהוא לא נתן את כולו בסיום הריצה ורץ עם שרוכים פתוחים כמו אומר: “קטן עליי


לכתבה המלאה

מכורות לריצה

זמן שיא במרתון שנקבע על-ידי נשים הוא בהפרש 9 דקות בלבד מזמן השיא של הגברים ( 2:15:25 לעומת 2:04:26). זהו הישג נכבד מאוד לאור העובדה שהפעם הראשונה בה נשים רצו ריצת מרתון היתה בשנת 1984


לכתבה המלאה

מקורות אנרגיה בזמן מאמץ

ערכות פיזיולוגיות ומערכות מטבוליות מהוות גורם מקביל ליכולת גופנית ולבצוע מאמץ.
במערכות פיזיולוגיות הכוונה למערכות לב וכלי הדם,


לכתבה המלאה

פיזיולוגיה של אולטרה- מרתון

במחקר שבדק ריצת אולטרה מרתון עלה כי ב-8 השעות הראשונות יש שינוי הסתגלותי למאמץ ולאחר מכן הגוף נכנס למצב יציבשתנים המשפיעים על המהירות המקסימלית אותה ניתן להחזיק בריצת אולטרה הם מוטיבציוניים, פסיכולוגיים וטקטיים. בהיבט הפיזיולוגי יש תפקיד חשוב לקשר בין שלושה משתנים: מהירות הריצה, אחוזים מהצח”מ (צריכת חמצן מירבית) והעלות האנרגתית של הריצה.


לכתבה המלאה

תכנון ריצה – על-פי דופק או על-פי קצב?

יש המתאמנים בריצה על-פי דופק ויש הרצים על-פי קצב. כניסתם של שעוני ה- GPS לשוק הספורט הגבירה את השימוש במדד הקצב בקרב מתאמנים. מתי בכל זאת חשוב להתאמן על-פי דופק או לפחות לסנכרן בין שני המדדים? פיזיולוגית הספורט, יפית גלילי מסבירה


פורסם ב 18.08.10 באתר Shvoong.co.il |  לכתבה המלאה

מאמץ גופני בתנאי חום

מזיעים?- על שום מה?
בריצת מרתון חום הגוף עשוי להגיע ל- 40 מעלות מעצם הפעילות ואף למעלה מכך אם המאמץ מתקיים בתנאי חום. לגוף יש יכולת הסתגלות לחום ובכך הוא שומר על טווח טמפרטורה בו הוא יכול לתפקד. אחת הדרכים לפזר את החום היא באמצעות ההזעה.


לכתבה המלאה

אפקט העדר- אימון בקבוצה

אפקט העדר
האם מותר האדם מן הבהמה? ניתן לראות כי בני האדם מתנהלים כעדר פעמים רבות ובספורט בכלל, לא רק בזמן תחרות אלא גם בשגרת האימונים.


לכתבה המלאה

כיצד לתכנן תחרות ריצה

דמיינו לעצמכם כי אתם עומדים על קו הזינוק, הדופק מהיר ואתם נרגשים. הצבתם לעצמכם מטרה והתאמנתם והתכוננתם רבות ליום הזה. עכשיו זה ה- money time. תכנון נכון של התחרות יבטיח את השגת היעד אותו הצבתם, תוך שמירה על הבריאות: מניעת פגיעות בגוף, התייבשות ומניעת הפסקת המאמץ.


לכתבה המלאה

מקורות אנרגיה בזמן מאמץ

ערכות פיזיולוגיות ומערכות מטבוליות מהוות גורם מקביל ליכולת גופנית ולבצוע מאמץ.
במערכות פיזיולוגיות הכוונה למערכות לב וכלי הדם, הנשימה, ויסות החום והשרירים. המערכות המטבוליות הן אלו המספקות אנרגיה לבצוע המאמץ ועליהן ארחיב כאן.


לכתבה המלאה

Compare Listings